Wat is Agorafobie?

 

Wat is Agorafobie?

Agorafobie is voor mij de angst voor de angst. Je bent ergens en je begint je slecht te voelen. Dat kan in een gesloten ruimte zijn (restaurant, vergaderzaal, cinema, wagen...) of een open ruimte (grote pleinen...). Je krijgt daar dan bepaalde symptomen van agorafobie zoals:

- Duizelingen
- Hartkloppingen
- Zweten of net kou krijgen
- Het gevoel dat je zal flauwvallen
- Misselijk of andere verteringsproblemen
- Blozen
- ...

Misschien vlucht je weg, maar ook al doe je dat niet, je lichaam onthoudt dat het geen pretje was (je Amygdala, het emotionele centrum van je hersenen onthoudt dit).

De volgende keer dat je op dezelfde of een soortgelijke plaats bent krijg je de symptomen opnieuw... zomaar... dus begin je uiteindelijk te beslissen om toch maar weg te blijven uit die situaties, waardoor je wereldje steeds kleiner en kleiner zal worden.

Grappig he?

De Agora was vroeger de plaats waar iedereen samenkwam, vandaar de naam pleinvrees. De meest doordringende gedachte is : "ik kan hier niet weg" wat dan tot angstaanvallen kan leiden.

Het is niet makkelijk om uit die vicieuse cirkel te geraken maar ik zou je er wel graag bij helpen. Als je nog andere videos wenst te ontvangen en tips wil om van je agorafobie af te komen, dan kan je je hieronder opgeven voor de gratis nieuwsbrief:


Je Privacy wordt 100% gerespecteerd

Je ontvangt elke week de nieuwsbrief met tips om je agorafobie aan te pakken zodat je je angst kan wegwerken. Je E-mail adres wordt nooit met anderen gedeeld en wordt op een beveiligde server bijgehouden bij Aweber.com. De nieuwsbrief is volledig gratis en je kan hem steeds stopzetten door op een linkje te klikken dat je in elke mail zal vinden. Indien je hierover vragen hebt dan kan je me hier contacteren. Ik wens je veel succes!

 

 

Copyright Agorafobie.com - Kouterstraat 32 - 3090 Overijse - België - Algemene Voorwaarden