Symptomen van Agorafobie

 

Agorafobie kan je meerdere symptomen geven. De lijst is te lang om op te noemen maar wat ik vroeger had en vele van mijn cliënten hebben zijn:

hartkloppingen, gevoel van "ik kan hier niet weg", duizelingen, misselijkheid, zweten, rood worden, beven, problemen met de spijsvertering, warmte opwellingen, benauwdheid e.a.

Het opvallende is dat die symptomen zich meestal gaan versterken wanneer je er begint mee in te zitten en zaken denkt als: oei, wat is er mis met mij? Waarom gebeurt dit nu?

Dan kan je zelf een echte angstaanval of paniekaanval opwekken.

Ik heb door de jaren heen gemerkt dat je die symptomen kan opwekken door:

- zaken die je doet (wat je eet/drinkt/ruikt en rookt)

- zaken die je denkt

Gedachten die je bang kunnen maken, zoals de "ik kan hier niet weg" of "ik ben te ver van huis en wil naar huis" kunnen je een zeer angstig gevoel geven. Dat is normaal, onze gedachten kunnen ons lichaam nu eenmaal dirigeren en controleren.

Het moeilijke is dat de symptomen dan ook kunnen versterken, waardoor je bevestiging vindt en denkt dat de gedachten terecht waren. Zo kom je in de vicieuse angstaanval cirkel terecht.

Als je daar kan uit stappen, dan kan je de agorafobie stilaan en beetje bij beetje beginnen controleren.

Ik stuur een wekelijkse nieuwsbrief uit met tips en technieken rond agorafobie en hoe je het kan oplossen. Als je die wil ontvangen dan kan je je hieronder opgeven. Hij kost niets.


Je Privacy wordt 100% gerespecteerd

Je ontvangt elke week de nieuwsbrief met tips om je agorafobie aan te pakken zodat je je angst kan wegwerken. Je E-mail adres wordt nooit met anderen gedeeld en wordt op een beveiligde server bijgehouden bij Aweber.com. De nieuwsbrief is volledig gratis en je kan hem steeds stopzetten door op een linkje te klikken dat je in elke mail zal vinden. Indien je hierover vragen hebt dan kan je me hier contacteren. Ik wens je veel succes!

 

 

 

 

Copyright Agorafobie.com - Kouterstraat 32 - 3090 Overijse - België - Algemene Voorwaarden