Is Agorafobie Pleinvrees?

 

Agorafobie werd in de volksmond regelmatig "Pleinvrees" genoemd, waardoor sommige mensen denken: ik ben niet bang van een groot open plein, dus heb ik geen agorafobie.

Dat dacht ik vroeger ook.

Voor mij persoonlijk is agorafobie de angst voor de angst, angst die je krijgt op plaatsen waar je denkt niet meteen weg te kunnen. Dat kan een groot open plein zijn (hoe raar ook, je kan daar niet meteen van af), maar eveneens een concertzaal, een ingesloten stoel in een restaurant enzovoort.

Vroeger, in de tijd van de Romeinen en de Grieken, was de Agora de plaats, het plein waar iedereen samen kwam.

Ikzelf begon te duizelen, te zweten en o.a. misselijk te worden wanneer ik ergens was waar meerdere mensen waren en waar ik niet meteen wegkon. Zelf een familiefeestje viel daar dus onder.

Dat gaf mij agorafobie, waardoor je die zaken dus begint te mijden, gewoon om die gevoelens niet meer mee te maken (angst voor de angst).

Ik stuur een wekelijkse nieuwsbrief uit met tips en technieken rond agorafobie en hoe je het kan oplossen. Als je die wil ontvangen dan kan je je hieronder opgeven. Hij kost niets.


Je Privacy wordt 100% gerespecteerd

Je ontvangt elke week de nieuwsbrief met tips om je agorafobie aan te pakken zodat je je angst kan wegwerken. Je E-mail adres wordt nooit met anderen gedeeld en wordt op een beveiligde server bijgehouden bij Aweber.com. De nieuwsbrief is volledig gratis en je kan hem steeds stopzetten door op een linkje te klikken dat je in elke mail zal vinden. Indien je hierover vragen hebt dan kan je me hier contacteren. Ik wens je veel succes!

 

 

 

 

Copyright Agorafobie.com - Kouterstraat 32 - 3090 Overijse - België - Algemene Voorwaarden